5 اصل درست سوال پرسیدن در برنامه نویسی
5 اصل درست سوال پرسیدن در برنامه نویسی
آیا درست سوال پرسیدن یک مهارت هست؟
شاید برای شما هم پیش آمده در هنگام کد نویسی به مشکلاتی برخورد کرده باشید و می خواهید هر چه سریع تر به پاسخ آن برسید.
اما آیا فقط پرسیدن سوال باعث می شود شما جواب سوال خود را پیدا کنید یا باید موارد دیگری را هم هنگام پرسیدن سوال لحاظ کنید.
شاید در گروه های پرسش و پاسخ برنامه نویسی افرادی زیادی را دیده باشید که سوال مطرح می کنند اما آیا به همه سوال های آن ها پاسخ داده می شود؟
دقت کرده اید که به برخی سوالات هستند که پاسخ بیشتری دریافت می کنند؟! این سوالات چه ویژگی هایی دارند؟
درست سوال برنامه نویسی پرسیدن یعنی چی؟
سوال پرسیدن مهارتی هست که با رعایت یکسری از اصول و یادگرفتن چند ترفند می توانید از آن به خوبی استفادده کنید.
فقط این مورد که برای شما سوالی پیش آمده دلیل نمی شود که افراد اشتیاق زیادی داشته باشند تا به سوال شما پاسخ دهند.
برای این که سوال مطرح شده شما جذابیت برای افرادی که پاسخ می دهند داشته باشد ، شما باید یکسری قوانین را رعایت کنید.
چرا باید درست سوال های برنامه نویسی بپرسیم؟
هر چقدر هم تلاش کنیم که پاسخ سوال هایمان را پیدا کنیم ولی بعضی مواقع مجبور می شویم تا سوالمان را از کسی بپرسیم چون ممکن است درباره آن موضوع تخصص کامل نداشته باشیم.
در برنامه نویسی زمان خیلی مهم است و اگر شما وقت زیادی را برای پیدا کردن پاسخ سوالتان بپذارید ، مخصوصا در اوایل مسیر قطعا نمی توانید به مهارت های کافی برسید.
برنامه نویسی مهارتی هست که شما با همفکری و کار گروهی می توانید سریع تر به نتیجه دلخواهتان برسید.
این مورد را هم باید درنظر بگیریم وقتی در گروه یا انجمنی سوالی را مطرح می کنیم ، کسی مسولیت یا تعهدی ندارد که به سوال ما پاسخ دهد ، پس این وظیفه ما هست که جوری سوال بپرسیم که دیگران جذب سوال ما شوند.
چطور درست سوالات برنامه نویسی خود را بپرسیم؟
سایت ها و انجمن های زیادی وجود دارند که می توانید سوال خود را با آن ها مطرح کنید و جواب آن را از دیگر برنامه نویسان دریافت کنید.
اولین و مهمترین اصلی که هنگام پرسش سوال در انجمن های برنامه نویسی باید به آن دقت کنید این است که سوال خود را ساده و قابل فهم بپرسید.
دومین مورد این است که قبل از اینکه سوال خود را در جایی مطرح کنید ، حتما در گوگل سرچ کنید و سوالاتی که پاسخ آنها در گوگل پیدا می شود را نپرسید.
سومین اصل که باید رعایت کنید این است که کد خود را به صورت مرتب و منظم ارائه کنید تا کار تحلیل کد برای پاسخ دهنده راحت تر باشد.
اصل چهارم که باید به آن توجه کنید این است که بگویید برای رفع مشکل چه تلاش هایی کرده اید و چه نتایجی را گرفته اید.
اصل پنجم که زیربنای اصول دیگر هست ، این است که به اشخاصی که قرار است به سوال شما پاسخ دهتد احترام بگذارید و از لحن محترمانه استفاده کنید.
یک مثال خوب و یک مثال بد با توجه اصولی که مطرح شد را مشاهدده می کنید:
مثال سوال خوب:
“من در حال ساخت یک برنامه پایتون برای پردازش فایلهای CSV هستم. هنگام خواندن یک فایل خاص، با خطای “ValueError: could not convert string to float: ‘NaN'” مواجه میشوم. این فایل حاوی دادههای عددی و رشتهای است. بخشی از کد من به صورت زیر است:
Python import pandas as pd df = pd.read_csv('data.csv') df['column_name'] = df['column_name'].astype(float) Use code with caution.
چه کاری میتوانم انجام دهم تا این خطا برطرف شود؟ من قبلاً سعی کردم از پارامتر na_values در تابع read_csv استفاده کنم اما نتیجهای نداشت.”
مثال سوال بد:
“کد من کار نمیکند. لطفا کمکم کنید.”

چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم؟
برای این که بتوانید متوجه شوید چه سوالاتی با چه ویژگی هایی پاسخ بیشتر دریافت می کنند به انجمن ها یا گروه های پرسش و پاسخ برنامه نویسی سر بزنید ، و با توجه به اصولی که مطرح شد بررسی کنید که سوالات خوب چه ویژگی هایی دارند.
در ادامه چند منبع قدرتمند برای پیدا کردن پاسخ سوال ها برنامه نویسی آورده شده است:
1. جستجوی آنلاین:
موتورهای جستجو:گوگل، بینگ و داکو داکو از محبوبترین موتورهای جستجو برای پیدا کردن پاسخ سوالات برنامهنویسی هستند. با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، میتوان به منابع بسیار زیادی از جمله مقالات، تالارهای گفتگو، مستندات و کدهای نمونه دسترسی پیدا کرد.
فرومها و تالارهای گفتگو: سایتهایی مانند Stack Overflow، GitHub Discussions و Reddit (در سابردیتهای مربوط به زبانهای برنامهنویسی مختلف) پر از سوالات و پاسخهای کاربران هستند. در این فرومها، میتوانید سوال خود را مطرح کنید و از تجربههای دیگر برنامهنویسان بهرهمند شوید.
داکیومنتیشنها: هر زبان برنامهنویسی و فریمورک دارای مستندات رسمی است که اطلاعات کاملی در مورد نحوه استفاده از آنها ارائه میدهد. این مستندات برای درک عمیقتر مفاهیم و حل مشکلات پیچیده بسیار مفید هستند.
2. استفاده از ابزارهای جستجوی کد:
GitHub: بزرگترین پلتفرم میزبانی کد منبع است که میلیونها پروژه متنباز در آن قرار دارد. با جستجو در GitHub میتوانید کدهای نوشته شده توسط دیگران را مشاهده کرده و از آنها الهام بگیرید.
Google Code Search: ابزاری قدرتمند برای جستجوی کد منبع در پروژههای مختلف است.
3. شرکت در جوامع برنامهنویسی:
میتآپها و کنفرانسها: شرکت در رویدادهای برنامهنویسی فرصت خوبی برای شبکهسازی با سایر برنامهنویسان و یادگیری از تجربیات آنها است.
گروههای آنلاین: عضویت در گروههای آنلاین و کانالهای تلگرامی مرتبط با زبان برنامهنویسی مورد علاقهتان، راه دیگری برای برقراری ارتباط با سایر برنامهنویسان و دریافت کمک است.
4. مطالعه منابع آموزشی:
کتابها و دورههای آنلاین: منابع آموزشی بسیار زیادی برای یادگیری برنامهنویسی وجود دارد. مطالعه کتابها و گذراندن دورههای آنلاین میتواند دانش شما را در زمینههای مختلف برنامهنویسی افزایش دهد.
بلاگها و مقالات تخصصی: بسیاری از برنامهنویسان حرفهای بلاگهایی را نگارش میکنند که در آنها به اشتراکگذاری دانش و تجربیات خود میپردازند. مطالعه این بلاگها میتواند به شما کمک کند تا به روز باشید و از آخرین تکنولوژیها و روشها آگاه شوید.
یافتن پاسخ پرسشهای برنامهنویسی، بخشی جداییناپذیر از فرآیند یادگیری و توسعه نرمافزار است. با استفاده از روشهای ذکر شده در بالا و با کمی تلاش، میتوانید به راحتی به پاسخ سوالات خود دست پیدا کنید.
اگر به تازگی شروع به یادگیری برنامه نویسی کرده اید و این مطلب برای شما جذاب بود ، ما در یک دوره رایگان به تمامی مباحثی که برای برنامه نویسی نیاز دارید پرداخته ایم ، شما می توانید با استفاده از دوره ورود به اقیانوس برنامه نویسی از به این قبیل مسائل مسلط شوید.